Δοκιμάστε την Εμπειρία Brewing με Προϊόντα Kalita !

10707177_1507878216125393_1478322069_n

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

  • Συνολικός χρόνος: 3:30
  • Σερβιρίσματα: 1-2
  • Αποτέλεσμα: Σύνθετο και ισορροπημένο

  

 

 

 

 

 

 

 

Kalita Coffee Brewing

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 

 (κλικάροντας τα υπογραμμισμένα προϊόντα μπορείτε να τα δείτε στο www.barista-shop.gr 🙂 )

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

  • Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνιστούμε κατηγορηματικά την χρήση καφέ σε σπυρί, τον οποίο θα αλέσετε με μύλο είτε χειροκίνητο είτε ηλεκτρικό. Ο λόγος είναι, πως αν αλέσετε τον καφέ σας πολύ πριν τον φτιάξετε, θα χάσει γρήγορα πολλά από τα χαρακτηριστικά του αρώματα και γεύσεις.
  • Ενώ μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο, στην πραγματικότητα η χρήση ζυγαριάς κάνει την όλη διαδικασία αρκετά πιο εύκολη αφού αποκλείει κάθε απόπειρα “μαντεψιάς” σχετικά με την ποσότητα.
  • Σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό βραστήρα, ο βραστήρας με μακρύ λαιμό έχει βέλτιστο έλεγχο σχετικά με την ταχύτητα που θα τρέχει το νερό καθώς και σε ποιο σημείο πρέπει το νερό να έρχεται σε επαφή με τον καφέ

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-2-

Βήμα 1

 

Ζεστάνετε το νερό στους 96 βαθμούς, φέρνοντας το σε σημείο βρασμού και έπειτα αποσύροντας το από την φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιείστε μια ποσότητα του νερού περιχύνοντας το στα στα τοιχώματα και τον πάτο του άδειου φίλτρου ώστε να βραχεί και αφήστε το να στραγγίξει εντελώς. Με τον τρόπο αυτό το νερό που θα περιχύσουμε αργότερα θα επηρεάσει μόνο τον καφέ και δεν θα ξοδευτεί στην κατάβρεξη του φίλτρου, ώστε να περάσει το ρόφημα διαμέσου.

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-3

Βήμα 2

 

Τοποθετήστε το φίλτρο μέσα στο dripper, και έπειτα το dripper επάνω από την κούπα σας ή την κανάτα σερβιρίσματος.

 

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-4Βήμα 3

 

Αν χρησιμοποιείτε αλεσμένο καφέ, μεταβείτε στο Βήμα 4. Διαφορετικά, ζυγίστε την ποσότητα καφέ σε σπυρί και αλέστε σε μεσαία ρύθμιση.

 

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-5Βήμα 4

 

Βάζετε τον αλεσμένο καφέ μέσα στο φίλτρο. Κινήστε ελαφρά το dripper μπρος – πίσω έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί ο καφές και τοποθετήστε το πάλι επάνω στην κούπα ή την κανάτα.

 

 

 

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-6Βήμα 5

 

Χρόνος: 0:00 – 0:45

Ξεκινήστε το χρονόμετρο, και αργά χύνετε νερό τόσο ώστε να ανεβαίνει πάνω από την στάθμη του καφέ έτσι ώστε να βραχεί ομοιόμορφα (40 γραμμάρια). Σε αυτό το στάδιο, το ζεστό νερό αναγκάζει τον καφέ να απελευθερώσει τα αποθηκευμένα του αέρια, οδηγώντας στην επέκταση της επιφάνειας του, δημιουργώντας φυσαλίδες αέρα που βγαίνουν σιγά – σιγά στην επιφάνεια και δίνοντας υπέροχα απολαυστικά αρώματα. Αφήστε το να καθίσει μέχρις ότου το χρονόμετρο δείξει 45 δευτερόλεπτα.

 

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-7

Βήμα 6

 

Χρόνος: 0:45 – 1:00

Ξεκινήστε χύνοντας ξανά σε σταθερή σπιράλ κίνηση μέχρι η στάθμη του νερού να είναι στην μέση του φίλτρου σας ή μέχρι η ζυγαριά να δείξει 150 γραμμάρια. Σταματήστε και περιμένετε μέχρι η στάθμη να πέσει 1,30 εκατοστά.

 

 

 

Craft-Coffee-Kalita-Wave-Brew-Guide-8

Βήμα 7

Χρόνος: 1:00 – 2:00

Μόλις η στάθμη του νερού πέσει κατά 1,30 εκατοστά περίπου, προσθέστε ένα γρήγορο “παλμό” νερού (περίπου 40 γραμμάρια) για να ανεβάσετε και πάλι την στάθμη στην προηγούμενη της θέση. Προσέξτε να προσθέτετε το νερό αρκετά γρήγορα ώστε η επαναφορά της στάθμης να γίνει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, αλλά έχοντας κατά νου ότι είναι σημαντικό η ροή του νερού να είναι σταθερή και συνεχής. Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία ( 3 – 4 φορές ακόμη ) μέχρι το χρονόμετρό σας να δείξει 2:00 ή η ζυγαριά να δείξει 300 γραμμάρια. 

Βήμα 8Kalita Coffee Brewing

Χρόνος: 2:00 – 2:30

Επιτρέψτε όλο το νερό να στραγγίσει μέσο του φίλτρου. Αν ο συνολικός χρόνος είναι μεγαλύτερος από 3:00, σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα ο καφές σας ήταν υπερβολικά ψιλά αλεσμένος. Αν ο συνολικός χρόνος είναι μικρότερος από 2:00, σημαίνει πάλι πως ο καφές σας ήταν υπερβολικά χοντροκομμένος. Προσαρμόστε την άλεση έτσι ώστε την επόμενη φορά να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα – practice makes perfect! Αφαιρέστε το φίλτρο από το dripper και συλλέξτε τα υπολείμματα καφέ για να τα αξιοποιήσετε με έναν από τους 15 τρόπους που σας έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο !  

 Πηγή: https://www.craftcoffee.com/how-to-make-coffee/kalita-wave-brew-guide

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ COFFEE BREWING ? ΓΙΑΤΙ KALITA ?

Ένα σύστημα από γυαλί και μέταλλο ώστε να μην χάνεται τίποτα από την αρχική γεύση στο “δρόμο” της παρασκευής του καφέ, με όλα τα βασικά εξαρτήματα να είναι αποσπώμενα για να καθαρίζονται εύκολα διαφυλάσσοντας την καλή υγιεινή και την καθαρότητα στην γεύση κάθε φορά. Ακόμη έχετε πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού και του χρόνου που ο καφές και το νερό βρίσκονται σε επαφή, συνεπώς μπορείτε να είστε σίγουροι πως τον καφέ που πρόκειται να απολαύσετε τον έχετε φτιάξει βάσει των βέλτιστων προτύπων και δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. 

ινή και την καθαρότητα στην γεύση κάθε φορά. Ακόμη έχετε πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού και του χρόνου που ο καφές και το νερό βρίσκονται σε επαφή, συνεπώς μπορείτε να είστε σίγουροι πως τον καφέ που πρόκειται να απολαύσετε τον έχετε φτιάξει βάσει των βέλτιστων προτύπων και δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. 

kalita_wave_ceramic_coffee_dripper-f

 Για την διαφύλαξη της πολυπόθητης αυτής ποιότητας σε γεύση και όσφρηση προτείνουμε σε περίπτωση που θέλετε να καταναλώσετε τον καφέ αρκετά αργότερα από την στιγμή της παρασκευής του να τον φυλάξετε σε ειδικές κανάτες ή δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και δεν επιτρέπουν στον αέρα να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του τελικού αποτελέσματος. Επίσης για να καλωσορίσου την άφιξη της Kalita σας διευκολύνουμε και σας γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα! Πως ; Ετοιμάσαμε για σας το πιο καταπληκτικό και περιεκτικό πακέτο. Περιέχει:

 

kalita-coffee-set-brewing

  1. κανάτα σερβιρίσματος
  1. Kalita χωρητικότητας 300ml
  2. το μεταλλικό ανοξείδωτο dripper Kalita 155
  3. και φυσικά μια συσκευασία των ποιοτικών χάρτινων φίλτρων της Kalita

Κλείνοντας, η διαδικασία Coffee Brewing είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και με σύμμαχο τον εξοπλισμό της Kalita όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα και όμορφα. Τόσο το τελικό αποτέλεσμα, μέσω της γεύσης και της όσφρησης θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω, αλλά ακόμα και το οπτικό αποτέλεσμα της σύνθεσης με την περίτεχνα έξυπνη αρχιτεκτονική του έχει ενδιαφέρον. Μια κατασκευή τόσο επαγγελματική ώστε να χρησιμοποιείται από τους καλύτερους barista αλλά που ταυτόχρονα μοιάζει τόσο οικεία και καθημερινά όμορφη ώστε να ταιριάζει στο τραπέζι του σπιτιού σας για να σερβίρει σε εσάς και τους αγαπημένους σας δυνατό, αρωματικό καφέ! 

Kalita Wave from Nicholas Cho on Vimeo.

No Comments

Leave a Comment